08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Дефиле на младото вино“ в Пловдив

Wine tasting and winemaking photo collage with wine glasses and bottles

Пловдив. С традиционно „Дионисиево шествие“ под съпровода на ансамбъл „Тракия“ от пл. „Стефан Стамболов“  към Стария град в Пловдив стартира 13-то издание на фестивала „Дефиле на младото вино“. Организатори на инициативата, която се осъществява под патронажа на Министерството на туризма, са Съветът по туризъм и Община Пловдив. 

Над 250 млади вина реколта 2021-а ще бъдат представени на дефилето.

Свое участие в него имат 42 винарски изби, 15 производители на храни и продукти и 3 съпътстващи производства. Първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание на фестивала, ще отвори министърът на туризма Стела Балтова.

Организаторите предлагат  17 локации в дворовете на възрожденските къщи, като за тази година в инициативата се включват „Галерия Джуркови“ и обновената след ремонт „Къща Недкович“.

Снимка :djurkovigallery.com

Зелени сертификати ще бъдат необходими единствено за закритите пространства – Балабановата къща и  Културен център Тракарт. Заради церемонията ще бъде спряно движението и паркирането на автомобили за час- от 13-30 до 14-30 ч  по ул. „Съборна“, в района на кръстовището с ул. „Митрополит Паисий“.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!