20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:14, 12 ноември 20212min

Йордан Младенов и служителите от четири фирми в Пещера получиха уверение, че държавата ще бъде партньор и опора на бизнеса

247425679_4691292630892578_2945344470796555810_n

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов посети фирма за производство на капачки Гудекс и обувна фирма Тара в Пещера, за да се запознае с тревогите и проблемите наложени от ситуацията в която се намира страната. Тук бяха зам.-кмета Гълъбина Карамитрева и кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“  Драгомир Стойнев и Петя Цанкова. 

Единствено БСП говори за модерна държава и роля на държавата в икономиката ни“. Това заяви Драгомир Стойнев на среща със служителите на двете пещерски фирми.

Стойнев подчерта, че модерната държава, каквато иска да изгради БСП е планиращ партньор на свободния бизнес и създава правила, но и възможности, които ще му дадат развитие. По време на срещата бяха представени мерките от програмата на БСП в краткосрочен и дългосрочен план като бе поставен акцент върху възможните решения за ограничаване на поскъпването на електроенергията, преодоляване на бедността и визия за реформа в здравеопазването.

В петъчния ден Кметът, Петя Цанкова и Драгомир Стойнев посетиха фирмите Гидо и Даф Транс в Пещера.

Гостите подчертаха, че е нужна спешна целева подкрепа за семействата с ниски доходи, анализ на причините за високата смъртност от COVID-19, обезпеченост с лекари и апаратура. Стойнев изрази мнението, че е нужно преразглеждане на финансирането на лечебните заведения за трудно достъпните региони на страната, и че това са част от приоритетите включени в програмата за управление на страната.

В пакета мерки за насърчаване на младите семейства е предвидено въвеждане на семейно подоходно облагане. С 550 лв за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител както и безплатни лекарства за деца до 14 години. Ниските доходи ще бъдат компенсирани с намаляване ставките на ДДС на 9% за основни храни, напр. хляб, месо, мляко, яйца и др.

От експозето на Драгомир Стойнев стана ясно, че за бизнеса социалистите предвиждат като спешна мярка бързо изплащане, най-късно до края на 2021г., на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти за помощи за малкия и среден бизнес, заявени още през 2020г. във връзка с пандемията от Covid-19.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!