29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С нови средства ще бъде благоустроена Пещера

peshtera
Одобрени са 1 млн. и 300 хил. лв. допълнителен трансфер за капиталови разходи в бюджета на Община Пещера

Пещера. На едно от последните заседания на Министерски съвет бяха одобрени 1 млн. и 300 хил. лв. допълнителен трансфер за капиталови разходи в бюджета на Община Пещера, с което той ще бъде увеличен. Това съобщи за Peshteraprim кметът на общината Йордан Младенов. Той уточни, че средствата са предвидени за ремонт и реконструкция на уличната мрежа.

„В предходната година Общината успя да спечели проект по  ПУДООС в размер на 3 000 000 лв. за подмяна на водопроводната и канализационна мрежи на девет улици в Пещера“, припомни градоначалника. Със средствата ще бъдат ремонтирани улиците „Беглика“, „Панорама“, „Владимир Рилски“, „Опълченска“, „Стефан Кънчев“, „Чаталджа“, „Хр. Ботев“, „Стара крепост“, по ул.“Стефан Кънчев“ от кръстовище ул. „Чаталджа“ до кръстовище ул. „Гео Милев“.

С част от новите средства б. р. /1млн. и 300 хил. лв./  ще бъде възстановена асфалтовата настилка и тротоарите, за да може градът да придобива съвременен европейски вид, уточни Младенов.

„Очаквам след изборите на 14 ноември да бъде съставено правителство, с което Община Пещера да продължи да работи в правилна насока. В обстановката в която се намираме предизвикана от пандемията на коронавирус, и намаляване на приходната част в бюджета на Общините, ние ще разчитаме държавата да продължава да бъде добър партньор на местната власт и да подпомага развитието на общността“ каза още кметът.

„Надявам се всички тези проекти да бъдат реализирани в рамките на следващата календарна година. Набелязаните мерки са част от приоритетите ми за развитието на община Пещера в моя мандат“ допълни още Общинар №1.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!