24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Има ли контролиран вот с подвижни секции в Пазарджишко?

policia

Пазарджик. Полицията в Пазарджик разследва сигнал за изграждането на схема за контролиран вот чрез разкриването на подвижни секции за хора с увреждания.

Проверява се редовността на ТЕЛК -свидетелствата , както и достоверността на медицинските експертизи.

Общините Батак и Сърница са с най-много регистрирани хора с увреждания, които желаят да гласуват с хартиени бюлетини в домовете си.

Сигналът е подаден от една от партийните централи, потвърди говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

От РИК – Пазарджик заявиха, че не могат да носят отговорност за достоверността на документите за инвалидност. Сформирането на подвижните секции става чрез кметствата по места.

Освен в Батак и Сърница, проверки се извършват във Велинград и Ракитово.

Кметът на Сърница Неби Бозов определи полицейските проверки като опит за сплашване избирателите в родопската част на областта.

До приключването на проверката, прокуратурата отказва коментар.

Предстои да се провери и автентичността на подписите, с които хората с увреждания са декларирали собственото си желание да гласуват чрез подвижни секции.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!