26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Рекорден брой участници във второто издание на „Пещерските будители“. Имената на победителите ще научите в понеделник

peristera

Пещера. 124 са участниците във второто издание на конкурса за литература, изобразително изкуство и фотография „Пещерските будители 2021“. Той се организира от „Биовет“ АД, за училищата от община Пещера и е посветен на 1 ноември, Деня на народните будители.

Целта на конкурса е да се събуди интересът на децата към родния край.

Снимка : peshteraprim

Миналата година участниците бяха 69, а темата бе посветена на възрожденските местни будители.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи, като за победителите „Биовет“ АД осигурява награден фонд от над 2 000 лв.
Снимка : peshteraprim
Вчера бяха събрани конкурсните работи от трите раздела, а журито каза тежката си дума относно представените текстове, рисунки и фотографии. Церемонията по връчването на наградите ще се състои идния понеделник, от 11 ч. , в крепостта Перистера. Причината е, че преподавателите от пещерските училища избраха участниците да работят по темата „Крепостта Перистера – минало и настояще“.
Цветана Дашинова
Снимка : peshteraprim
В резултат на това можем да заявим, че имаме много наградени в разделите за изобразително изкуство и фотография, изключително добри творби има и в литературния раздел. По време на церемонията всеки от участниците ще получи грамота и сборник с конкурстните работи. Церемонията ще бъде заснета от професионален фотограф, а след това всеки от участниците ще получи копие на електронен носител, съобщиха организаторите от „Биовет“ АД.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!