28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Световния ден на хляба : Почерпете някого с хляб!

heap of various bread on wooden background

На 16 октомври 1945 г. е създадена Организацията по прехрана и земеделие на Организацията на обединените нации. През 1950 г. тази организация предлага да бъде одобрена от Общото събрание на ООН датата 16 октомври да бъде Световен ден на хляба. През 1979 г., по настояване на Международната асоциация на хлебопроизводителите, ООН се съгласява празникът на хляба да се отбелязва в този ден.

Според историческите данни първите зърнени продукти са се появили преди около 8 хиляди години.

ЛЕГЕНДА ЗА ХЛЯБА

В древни времена хлябът бил храна на боговете, а хората не познавали зърнените култури. Веднъж един смел момък се качил на небето и видял зърна, пръснати да се сушат на слънце. Той искал да вземе на земята поне едно зрънце, но небесните стражи не му позволили:
-Това е храната на боговете и не се полага на смъртните да я вкусват.
Но момъкът успял да ги надхитри. Тръгвайки си, минал по разпилените зърна. Стражите го пуснали, защото ръцете му били празни. И като се върнал на земята, обрал от босите си стъпала зърната, които били полепнали по тях.
Така хората се сдобили с храната на боговете.

На този ден всички са призовани да опекат или да купят пресен хляб, да ядат хляб, да почерпят някого с хляб, да обменят рецепти, снимки и други.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!