23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Наръчник разказва интересни факти за хляба и ползите от него

„Най-големият хляб, произведен в света, е дълъг 9,2 км. и е бил изпечен в пекарна в Акапулко, Мексико през януари 1996 година“; „4-членно семейство може да живее 10 години с хляб, произведен от един декар пшеница“ и още интересни факти могат да бъдат прочетени в наръчника „От зрънцето до хляба.

Председателят на Браншовия съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева сподели, че книжката е част от комуникационна стратегия, чиято крайна цел е възпитаване на децата в здравословно хранене.

Снимка : pixabay

Българският хляб трябва да остане насъщен и да присъства на всяка трапеза и най-вече – в дневното меню на децата, категорична е тя: „Няма диета в света, която да отрича хляба, защото всякакви опити за такива хранителни режими са докарали нещата до тежко увреждане на организма. Необратими са последствията от изключване на хляба от дневното меню. Разбира се, хлябът трябва да присъства в определени дози или физиологични норми. Неслучайно там някъде сме споменали ясно, съгласно нормативната уредба на България, каква е дневната дажба за най-малките, каква е за следващата възраст…“.

Снимка : pixabay

Според Кукушева децата не са далеч от идеята за полезно и здравословно хранене: „Не са толкова далеч колкото ги възприемаме, четейки някои публикации, най-вече в интернет пространството, които са от анонимни източници. Българските деца имат усета, имат познанията, които трябва да засилим. Имат и интелигентността да знаят, че хлябът е молитва и начин на живот и да не го изключат от своето меню. Продължаваме напред!“.

Автор: НБСХС

 

Източник : /https://otzruncetodo.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!