25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Костадин Ташков“ – трудолюбивият художник-общественик

peshtera

Пещера. Костадин Иванов Ташков е роден в Пещера на 4 декември 1942 г.

Костадин Ташков

През 1969г. завършва Учителския институт в гр.Смолян.със специалност „Изобразително изкуство и трудово обучение“.. Своя трудов стаж Костадин Ташков започва като учител в с.Костандово.

През 1970г. започва работа в родния си град Пещера като учител в училище „Св. Климент Охридски“. При откриване на училище „Любен Каравелов“ в града е назначен като учител по трудово обучение и изобразително изкуствов него. Придобива II клас квалификация по специалността през 1974г.

В последствие започва работа като учител в ОУ „Петко Р. Славейков“ в града. През 1984г. завършва второто си висше образование в Софийски университет „Св.Климент Охридски“ , специалност „Философия“. Известно време работи като учител по изобразително изкуство, като учител по трудово обучение и като преподавател по морал и право..

От 1990 г. работи като заместник- кмет , секретар на Община Пещера и началник отдел в Община Пещера, където се пенсионира.

 

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!