08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Две контролни проверки на НСИ ще отстраняват грешки на преброителите

hora
Две контролни изследвания за Преброяване 2021 започва Националният статистически институт

Над четиристотин експерти в отделите на НСИ в страната, ще обходят 14 000 жилища за да анкетират домакинствата, които живеят в тях.

Извадката е направена на случаен принцип.

Изследванията ще продължат до 31 октомври.

Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да установи размера на допуснатите грешки.

Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, като целта му е да установи относителния дял на непреброените (пропуснатите) и два пъти преброените (дублираните) при преброяването лица.

Въз основа на данните ще бъдат определени основните източници на грешки, за да бъдат избегнати при следващи преброявания на населението и жилищния фонд.

Преброителите са длъжни да предадат преброителните карти до края на седмицата и обобщените данни от участъците, в които са работили.

Първи предварителни резултати за населението на България ще узнаем в края на 2021 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!