21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доц. Спас Ташев: Допускаме груби тактически грешки по отношение на РСМ

spas tashev

Коментарът пред БНР е на доц. Спас Ташев от Института за изследване на обществата и човека към БАН

“ [dropcap]Б[/dropcap]ългария допуска груби тактически грешки по отношение на Република Северна Македония. Това, което казваме, не е подкрепено с факти. Нашите твърдения увисват като голи. Няма смислени държавни документи, които да се разпространяват на чужди езици и да показват това, което твърдим. При такава пасивност е логично да има неразбиране за поведението ни“.

Според него, ако България желае да реализира целите си, тя трябва да промени своята позиция, „иначе ще изпаднем в патова ситуация“.

„На този етап подобна промяна е невъзможна, тъй като рамките на нашето поведение са формирани от рамковата позиция на правителството и решението на Народното събрание“.

В предаването „12+3“ доц. Ташев изрази съмнение, че скоро ще настъпи обрат в двустранните отношения.

„България се нуждае от нов курс към РСМ, който да бъде основан на активносттаи на редица проактивни инициативи“.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!