26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Facebook криптира чатовете и видеоразговорите в Messenger

facebook

Facebook обяви, че чат съобщенията и видеоразговорите в Messenger могат да се криптират „от край до край“

[dropcap]Ф[/dropcap]ункцията обаче се активира отделно за всеки разговор, като е част от още мерки за сигурност, които компанията подготвя.

Основната част на функцията е налична още от 2016 г. От тогава тя криптираше само текстов чат. Сега се добавя и криптиране на гласови и видео разговори.

Използваната технология криптира съдържанието между устройствата на потребителите и то не може да бъде видяно от трети страни. Въпреки това Facebook казва, че потребител може да изпрати сигнал до компанията, ако сметне, че дадено съобщение нарушава правилата.

За да активира функцията, потребителят трябва да отвори разговора с друг човек през мобилното приложение и да избере иконата със символа i в горния десен ъгъл, след което да активира Secret conversations. Това трябва да се направи по отделно за всеки профил и все още няма функция за пълно криптиране на всички чатове наведнъж.

Facebook добавя и повече възможности за използването на изчезващи съобщения в Messenger. Преди лимитът беше еднакъв за всички, но сега потребителите ще могат да избират срок на съобщението от 5 секунди до 24 часа преди то да се самоизтрие.

Компанията подготвя и още функции за сигурност, които могат да се очакват през следващите месеци. Една от тях е криптиране и на групови чатове и разговори в Messenger. Другата е започване на ограничени тестове за криптиране и на личните съобщения в Instagram.

 

Източник : / https://www.vesti.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!