29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина оперната прима Соня Немирова

sonya nemirova

Почина оперната певица Соня Немирова, съобщи БТА

[dropcap]П[/dropcap]оклонението ще се състои на 19 август в църквата „Света София“ от 11.00 часа.

Соня Немирова е сред водещите имена на българския оперен театър. Тя дебютира на сцената на Варненската опера на 15 март 1970 г. в ролята на графиня Марица от оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман. Там се запознава и с бъдещия си съпруг – оперния режисьор Евгени Немиров, син на писателя Добри Немиров.

След смъртта на Евгени Немиров на 7 октомври 1981 г. Соня Немирова е ангажирана през 1982 г. в Операта на Рощок и заедно с дъщеря си Вера Немирова заминават за Германия.

След 1989 г. Соня Немирова преподава пеене в Берлинската консерватория. През последните години Соня Немирова работи в подкрепа на творческите проекти на дъщеря си и е драматург на много от тях – оперната режисьорка Вера Немирова, която от 1998 г. започва самостоятелна режисьорска дейност с постановки в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Румъния и България.

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!