27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Стойка Кръстева ще се боксира за олимпийската титла

stoyka krusteva

Стойка Кръстева ще боксира за олимпийската титла в Токио след убедителен успех

[dropcap]Б[/dropcap]ългарката се наложи над японката Цукими Намики на полуфинал в кат. 52 кг с 5-0 съдийски гласа (30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27) и така стана първата ни представителка на финал в този спорт на Игри от 25 години. За последно в Атланта имахме трима, достигнали до мача за титлата – Даниел Петров, който стана шампион и Серафим Тодоров и Тончо Тончев, които се окичиха със сребърни медали.

Първият рунд беше равностоен, но българката го спечели с 4-1 съдийски гласа. Във втория всички рефери край ринга дадоха предимство във фишовете си на 35-годишната добричлийка. И в третия Кръстева беше по-добрата и заслужено триумфира.

Стойка нанася прав удар в лицето на съперничката.

Стойка нанася прав удар в лицето на съперничката.

„Треньорът ми Борислав Георгиев проучи идеално съперничката и му благодаря. Преди финала ще очаквам отново да разузнае съперничката“, заяви българката след мача

На финала Стойка ще играе срещу Бусе Чакъроглу от Турция на 7 август от 8:15 часа. Двете са си разменили по една победа до момента.

Кръстева се осигури вече минимум сребърен медал.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!