29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

46 ученика от пещерски училища искат почивка по Националната програма „Отново заедно“

more

[dropcap]П[/dropcap]ещера. 46 ученика от пещерски училища ще имат шанса да заминат на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“. Това са заявките, постъпили в Министерството на образованието и науката (МОН). ПГХВТ „АТ. Ченгелев“ кандидатства за 12 ученика, НУ  „Михаил Куманов“ иска финансиране за почивката на две групи от по 5 деца, СУ „Св. Кл. Охридски“ планира за почивка да заминат 2 групи по 12 ученика.

Училищата изпращат в МОН попълнен формуляр и три оферти от туроператори, както и мотивирано решение на педагогическия съвет за избор на една от тях. Документите се проверяват за съответствие с изискванията по реда на тяхното постъпване. На този етап няма отхвърлени заявки. Две са върнати за допълване на документите.

Националната програма „Отново заедно“ на МОН е за провеждане на финансирани от централния бюджет шестдневни ученически туристически пътувания за ученици с цел преодоляване на последствията от COVID-19, в т.ч. липсата на активен социален живот.

Програмата се изпълнява на територията на Република България и обхваща държавни и общински училища на територията на страната, и е предназначена за ученици от I клас до XI клас през учебната 2020/2021 г. и ръководители на групи.

Дейностите, които ще се реализират по време на програмата, ще допринесат за подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците, което е и приоритет на държавната политика. Програмата предвижда и занимания в областта на науките, изкуствата, технологиите и спорта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!