26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започна ремонт на ул. Петър Раков в Пещера

put lukovica

Улица „Петър Раков“ е една от основните пътни артерии, свързващи града с кв. „Луковица“

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Днес стартира изпълнението на строителството по договор за ремонт на    част от ул. Петър Раков в Пещера. По искане на кмета на Община Пещера Йордан Младенов, и последвало Постановление № 360 от 10.12.2020 г. на Министерски съвет, са предоставени средства в размер на 2 500 000 лв. от Държавния бюджет на Република България за 2020 г.  Инвестицията включва реконструкция на част от републикански път, ремонт на местен път, изграждане на прилежащата им инфраструктура и ремонт на улица „Петър Раков“.

Снимка : peshteraprim

Предвижда се премахваме на съществуващата паважна настилка в пределите на обекта, както и основата под нея, полагане на нови два пласта асфалтобетон – 4 см плътен асфалтобетон тип А с полимеромодифициран битум и 6 см неплътен асфалтобетон, както и направа на тротоарна настилка от бетонови плочи с дебелина 5 см.

 

Съществуващите бордюри ще се подменят с вибропресовани бетонови бордюри 15/25/50 според новата нивелета, като се запази съществуващата инженерна инфраструктура. Предстои подмяна на съществуващи капаци на кабелни шахти с нови от полимербетон Ф 800, включително пръстен и повдигане или сваляне на нивото, както и сградни водопроводни отклонения  на ново образуваните парцели. При възможност ще се извърши подмяна на уличното осветление – което не е предмет на проекта.

Снимка : peshteraprim

 

Стойността на инвестицията за ремонт на улица „Петър Раков“ е в размер на 538 355,93 лв. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни. За временната организация на движението са предвидени необходимите стълбове и пътни знаци за урегулиране на движението. За периода 16.06.2021 г.- 16.09.2021 г. е издадена Заповед на Кмета на Община Пещера за временна организация на движението.

 

Снимка : peshteraprim

На първата копка присъстваха ръководни лица от местната администрация, представители на фирмите изпълнители, строителния надзор и проектантски екип, граждани.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!