21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 31 май отбелязваме  Световния ден без тютюнопушене

cigara

На глобално равнище цифрите са стряскащи

[dropcap]Т[/dropcap]ази година темата на Световния ден, определена от Световната здравна организация, е „Поеми ангажимент да се откажеш“. На глобално равнище цифрите са стряскащи – всяка година има повече от седем милиона смъртни случаи, свързани с тютюнопушенето. Това е и една от причините, поради които ЕС и неговите държави членки са активни поддръжници на глобалния здравен договор — Рамковата конвенция за контрол на тютюна на Световната здравна организация.

Това не са само сухи цифри. Става дума за членове на нашите семейства, за приятели и колеги. В световен мащаб около 165 000 деца умират преди 5-годишна възраст от инфекции на долните дихателни пътища, причинени от вторично пушене. Онези, които живеят в зряла възраст, продължават да страдат от здравните последици от експозицията на вторичния тютюнев дим, тъй като честите инфекции на долните дихателни пътища в ранна детска възраст значително увеличават риска от развитие на ХОББ в зряла възраст.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!