02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

МОН с нови учебни програми по пет предмета за 5, 6 и 7 клас

uchenici

Министерството на образованието и науката утвърди нови, осъвременени учебни програми по различни предмети за 5, 6 и 7 клас. Целта на промените е  учениците да придобият практически умения в областта на математиката и природните науки.

Новите учебни програми са по „География и икономика“ за пети и шести клас, „Математика“ за пети, шести и седми клас, както и по „Биология и здравно образование“, „Физика и астрономия“, и „Химия и опазване на околната среда“ за седми клас.

От просветното министерство препоръчват в подбора на ситуации за представяне на изучаваните теми и проблеми и на задачите за прилагане на наученото да преобладават ситуации от практиката и решаване на житейски казуси.

И още – ограничава се броят на учебните статии в учебниците, което дава повече свобода на учителя да прецени колко урочни единици да посвети на дадена тема в зависимост от интересите и потребностите на учениците.

От Министерството на образованието и науката съобщават още, че независимо от увеличаването на броя на часовете по „Математика“ в пети и шести клас и по „География и икономика“ в шести клас, утвърдено още преди началото на учебната година, допълнителни теми не са предвидени – някои са преразпределени, а други отпадат.

Прилагането на учебните програми ще започне от следващата учебна година за учениците, които постъпват в пети клас, а до одобряването на новите учебници ще се използват съществуващите.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!