16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Образователният министър със заповед за учениците от 5 до 12 клас
Снимка : iStock

uchenici

Министърът на образованието Красимир Вълчев издаде заповед за продължаване на онлайн обучението за учениците от 5-и до 12-и клас до 31 януари 2021 г. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град на директорите на столичните училища, предаде БТА.

Заповедта на министър Вълчев е издадена във връзка с изменение и допълнение на заповед на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов, относно удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на България до 31 януари 2021 г.

„Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5-и до 12-и клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии“, се казва в заповедта от днес на министър Красимир Вълчев.

Той уточнява, че заповедта се издава поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата.

Учениците от 1-и до 4-и клас се връщат за присъствено обучение в училищата от 4 януари 2021 г.

 

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия