25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Чужденци четат българска поезия“ стартира с Лара Ферейра

lara fereyra portugalya

Пещера. С възхитителната Лара от Португалия стартира новото издание на „Възрожденско приключение“.

„Чужденци четат българска поезия“ е името на новия мащабен проект на „Възрожденско приключение“, в който вече има и международно участие. Всяка вечер в 19:00 часа по традиция от играта започват с клип, като този път участниците в него са чужденци, които изучават български език.

Възхитителната Лара от Португалия беше първият участник, който издекламира стихотворението „Бъдни вечер“ на Елисавета Багряна, който си позволяваме да публикуваме :

Ненадейно на небето — в тази съща нощ, огряла чудната звезда — комета, хубава, лъчисто-бяла. И оставили книжата учените влъхви стари, и на път подир звездата тръгнали със скъпи дари. И звездата чудно бяла, както Господ Бог й казал — без и денем да залязва, над една кошара спряла. Влезли вътре мъдреците, и сред агънцата бели, с ореол над къдриците, малкият Христос видели…

Лара изучава български език едва от два месеца, но се справи прекрасно с прочита на стиха на българската поетеса, който е характерен с трудните думи за изговаряне в него. Видно младата португалка се беше постарала добре и въпреки лошото време, в което е заснет клипа й, тя внесе слънчево настроение с изпълнението си. Това изпълнение на Лара Ферейра донесе лавина от коментари, харесвания и споделяния.

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени български подаръци-съкровища.

Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа. Всеки един от споделилите клипа има възможност да участва в жребия за ежедневните коледни награди, подготвени от „Възрожденско приключение“.

Част от наградите организаторите са закупили от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждания“ в социалната мрежа. Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Вашата подкрепа за Лара от Португалия с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук:  https://fb.watch/2xNxJQwm0A/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!