28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Байерн и Лайпциг завършиха наравно в зрелище

baiern laypcig

Лидерите в класирането на Бундеслигата Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг направиха зрелищен мач и завършиха 3:3 в дербито на десетия кръг на германския футболен шампионат. По този начин Байерн запази първото си място в класирането с 23 точки, докато „биковете“ остават втори с 21 точки.

Гостите от Лайпциг на два пъти повеждаха в мача, но така и не успяха да задържат аванса си. В 19-ата минута Кристофър Нкунку надбяга централните защитници на Байерн, преодоля вратаря Мануел Нойер и на празна врата реализира за 0:1. Голът подейства мотивиращо на домакините и те взеха инициативата в играта. След половин час игра 17-годишният англичанин Джамал Мусиала изравни. Той пое подаване на Кингсли Коман извън наказателното поле и с удар от границата му вкара. Само четири минути след това Коман асистира за втори път, този път към Томас Мюлер, който бе точен за 2:1. Авансът на Байерн обаче се задържа броени секунди, тъй като в ответната атака Джъстин Клуйверт изравни за 2:2.

В началото на второто полувреме РБ Лайпциг отново поведе. Центриране на Анхелиньо намери непокрития Емил Форсберг и нападателят с глава разочарова Нойер за трети път в мача. Както и след първия гол в мача, Байерн взе инициативата, когато изостана в резултата. Това доведе до нов гол за баварците в 75-ата минута, като негов автор отново бе Мюлер, който получи на главата си третата асистенция на Коман в срещата.

До края и двата отбора потърсиха победата, но нов гол не падна.

Източник : / https://bnr.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!