28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:35, 16 октомври 20201min

Иван Желев Стоянов-началото на учението

ivan zhelev

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Иван Желев Стоянов е роден на 11 юни 1933г. в с.Горно Изворово -Казанлъшко. Завършва педагогика в СУ“Св.Климент Охридски и започва работа като начален учител в с. Посев (Тервелско) през 1951г. След това последователно работи в с. Касък (Доспатско) и в с. Козарско (Пещерска околия).

През 1958г. започва работа в НУ“Христо Ботев“-Пещера, където работи до 1976г., а след това е назначен за директор на училище „Любен Каравелов“ в Пещера. Този пост заема до 1993г. Той е един изключително уважаван учител и директор, както от учениците си, така и от педагогическия състав на ръководеното от него учебно учереждение.

Иван Желев

Учителят Желев , както е известен в Пещера, има множество публикации във вестниците „Учителско дело“ и „Родопска искра“. Участва и развива активна творческа самодейност в читалището в с Козарско и читалище „Виктор Юго“ в Пещера. Той има активна гражданска позиция и е избиран за общински съветник в Пещера през периода 1968-1976г. През 1991г. е избран за председател на Общинското ръководство на БЗНС.

Умира на 8 юли 2017г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!