04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:44, 24 юли 20201min

24-ти юли е Ден на радостта

shtastie

Денят на радостта се отбелязва на 24 юли от 1981 година. Целта на този ден е да се обърне внимание на радостта от простите неща. Радостта е положително чувство, емоция, свързана с вътрешно задоволство, приповдигнато настроение, екзалтация, вълнение е възбуда.

Независимо дали радостта идва от блясъка на професионалната реализация или от дълбоко духовно преживяване, дали се проявява в малки удоволствия или в поток от наслада, всеки ще се съгласи, че искаме да я изпитваме повече и по-често. Да търсим положителното във всяка една ситуация, която се случва в живота. Това съветват експертите, за да увеличим радостите в живота си – и малките, и големите? Тези, които гледат от добрата страна на нещата, преживяват повече щастие от онези, които се опитват да виждат нещата “такива, каквито са”.

Не трябва да забравяме да се радваме на нещата от живота ни, които обикновено приемаме като даденост  като семейството, здравето и всичко, което притежаваме. Хубавото време, прекрасният ден, срещата с весели хора, добрите дела и така нататък, също са повод за радост.

Ако нямате повод за това, германският сайт „Билд“ дава няколко идеи:

1. На времето – излезте навън и се заредете със слънце – радостта ще дойде сама.

2. На семейството си – то винаги ще ви подкрепя и ще споделя с вас дори лошите моменти.

3. На вкусното ядене – поканете любимите си хора да хапнете заедно, или се насладете сами на храната, докато хапвате.

4. Подарете усмивка на някого – и усмихнете самия себе си.

5. Насладете се на хобито си – докато спортувате, или докато четете хубава книга. Отделете време за себе си и вашето хоби.

6. Споделяйте с другите – нищо не доставя толкова радост, колкото споделената радост.

7. Останете оптимист – не позволявайте дори най-големите мърморковци да развалят деня ви.

8. Радвайте се, че всичко е наред със здравето ви.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!