28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:08, 5 март 20201min

Карайте внимателно в Гърция, глобите стават по-строги

gr evro

В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите за конкретни нарушения на правилата за движение по магистралите и начина, по който те се събират, съобщи в. „Катимерини“.

В конкретен случай става дума за шофиране под въздействието на алкохол, като министерството обмисля – освен временно да отнеме свидетелството за управление на нарушител – увеличение на глобата за това конкретно нарушение, което днес възлиза на 700 евро и е максималната парична санкция.Обмисля се и увеличение на глобата за незаконни улични гонки, която в момента също е 700 евро. Властите разглеждат допълнително по-строги наказания за инциденти с катастрофи и бягство от местопроизшествието, тъй като министерството вярва, че повечето нарушители се отървават леко. В момента нарушителите са изправени пред шестмесечна присъда в затвора, за отърваването от която трябва да платят.Министерството също търси начини да гарантира, че тези глоби действително се плащат и обмисля по-строги начини за събиране на глоби от нарушителите.
Например, ако глобата не бъде платена в рамките на период от два до три месеца, тя ще бъде включена в данъчната форма на нарушителя. За да стимулира нарушителите да плащат глобите си министерството обмисля отново да въведе отстъпка, ако плащането бъде направено в 10-дневен срок. На годишна база в Гърция се издават глоби за над 140 млн. евро, но в бюджета влизат едва 40 млн. евро.

Източник : / https://www.pariteni.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!