28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:01, 5 март 20201min

Без ледено вино тази година заради топлата зима

vino

Топлата зима е причината за пръв път от години да няма производство на ледено вино. Тази изискана десертна напитка се приготвя от от замръзнали върху лозата гроздови зърна.

Тази година нужната за леденото вино температура от -7 градуса по Целзий не е достигната в нито един от лозарските региони на Германия.

Рядко срещаната сладка напитка се произвежда във все по-малки количества през последните години заради поредицата от все по-топли зими. През 2017 г. напитката е била направена от само 7 германски производители, а през 2013 г. едва 5 изби са пуснали ледено вино на пазара.

„Ако топлите зими зачестят още през следващите години, ледените вина от германските региони ще станат още по-скъп и рядък продукт, отколкото са сега“, каза Ернст Бушер, говорителят на Германския институт по виното, пише DarikNews.bg.

Концентрацията на захар в замръзналите гроздови зърна е изключително висока и затова леденото вино е много сладко и се сервира заедно с десерта. Освен в Германия, ледено вино се произвежда и в САЩ и Канада, на места с благоприятни климатични условия.

Източник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!