16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Замърсяването на река Марица край Пазарджик е преустановено

Димитър Насков07:12 | 27 януари, 20201min
murtva riba

Замърсяването на река Марица край Пазарджик е преустановено, уверяват в прессъобщение Регионалната инспекция по околна среда и води и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ след повторните проби, взети тази сутрин от канализационните колектори и река Пишманка, предаде БНР. Резултатите от взетите водни проби от реката и двата колектора в Пазарджик сочат като източник на замърсяването инсталацията за преработка на отпадъци на дружеството „Екоинвест“. В отпадъчните води на предприятието е установено превишение в пъти над пределно допустимите концентрации на опасни вещества. „Екоинвест” е преустановило производствената дейност, свързана с формиране на отпадъчни води.

По случая е образувано досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия