25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:48, 22 януари 20201min

Измамници разпращат мейли от името на Уникредит Булбанк


Фалшиви мейли за актуализация на данните от името на Уникредит Булбанк разпращат измамници. Чрез писмото те призовават клиентите на банката да кликнат върху линк, който е овирусен и чрез него на компютъраа ви ще с качат паразитни файлове. Те могат да теглят данни от вашата машина. Ето и пълното съдържание на писмото, което идва от подател „Обслужване на клиенти UnicreditBulbank“ (no-reply@spacedynamics.com). От банката уведомиха, че не са разпращали подобни писма до клиентите си.
Съобщенията не се изпращат от „УниКредит Булбанк“ АД, като в тях фигурира линк, който води до фишинг сайт, събиращ лични и финансови данни. Обръщаме ви специално внимание, че банките никога не изискват от клиентите си предоставяне на информация през съобщения или имейли – те вече разполагат с нея при сключването на договор с клиент. При получаване на подобно съмнително съобщение Ви съветваме да не предприемате действията описани в него, да не проследявате вложените в него линкове, както и да не отговаряте на подателя.

Ето и текста, който се разпраща на потребителите от измамниците:

НОВО : Вашият документ за самоличност се развива
от:
„Обслужване на клиенти UnicreditBulbank“ (no-reply@spacedynamics.com)
дата: 20.01.2020 17:23
Уважаеми клиенти

По време на последната ви покупка бяхте информирани чрез съобщение, което ви информира за задължението да се присъедините към новата Pass-security. Новият пропуск за сигурност е проста и бърза услуга за потвърждаване на вашите онлайн транзакции.

За да ги видите, моля кликнете върху защитената връзка по-долу:

Достъп до вашия акаунт

Уникредит Булбанк Обслужване на клиенти

НОВО: Вашият документ за самоличност се развива

ЗАБЕЛЕЖКА: не отговаряйте на този имейл, тъй като той ще бъде изпратен автоматично.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!