29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:40, 21 януари 20201min

Кирил Домусчиев получи „Венец на победителя“ от министерството на спорта

domuschiev

Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев получи „Венец на победителя“ от министерството на младежта и спорта. Бизнесменът беше отличен с най-високото спортно звание от министър Красен Кралев за заслугите си към „Лудогорец“ и развитието на осемкратния първенец. Домусчиев беше награден по време на церемонията „Нощта на шампионите“, която се организира съвместно от министерството и Българския спортен тотализатор (БСТ). Освен, че управлява „Лудогорец“ Домусчиев е член на Изпълкома на БФС и собственик на фирмата „Футбол про медия“, която държи правата за излъчване на футболното първенство. „Не очаквах тази награда и се чувствам много трогнат. Тя ме мотивира да продължавам да помагам с какво мога не само на българския футбол, но и на българския спорт. Пожелавам на всички да продължават да славят българския спорт“, каза собственикът на „Лудогорец“. Венецът на победителя се връчва на хора, свързани със спорта, които имат юбилей през дадената година. Освен собственика на „Лудогорец“ Министерството на младежта и спорта връчи Венец на победителя още на скиора Петър Попангелов, легендарният борец Александър Томов и дългогодишният футболен деятел Валентин Михов, щангистът Йото Йотов, ръководителят на борбата Цено Ценов, олимпийската шампионка в плуването Таня Богомилова, Бизнесменът Александър Александров, плувецът Георги Аврамчев и спортният деятел Илия Лалов. По време на „Нощта на шампионите“ бяха раздадени премии за 215 хиляди лева. Наградата за най-добър спортист на България за 2019 г. Двама спортисти бяха отличени като най-добри през 2019 г. – световният вицешампион в биатлона Владимир Илиев и Тайбе Юсеин. Тя спечели злато на европейското първенство по борба и сребро на европейското. Юсеин беше победител и година по-рано. В категориите до 23, 18 и 16 години спечелиха съответно щангистът Божидар Андреев, състезателката по фехтовка Йоана Илиев и плувецът Йосиф Миладинов. Най-добър отбор за втора поредна година стана ансамбълът по художествена гимнастика. За пръв път наградата за треньор получиха двама души – треньорът на гимнастичките Весела Димитров и наставникът на щангистите Иван Иванов.

Победители по категории
Млад спортист на България до 16 години: Йосиф Миладинов (плуване)
Млад спортист на България до 18 години: Йоана Илиева (фехтовка)
Млад спортист на България до 23 години: Божидар Андреев (вдигане на тежести)
Спортист с увреждания на България: Християн Стоянов (лека атлетика)
Отбор на България: ансамбъл по художествена гимнастика
Треньор на България: Весела Димитрова (художествена гимнастика) и Иван Иванов (вдигане на тежести)
Спортист на България: Тайбе Юсеин (борба) и Владимир Илиев (биатлон)

Източник : /  Дневник  /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!