19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:37, 21 януари 20201min

За 45-и път Пазарджик е домакин на Международния фестивал „Зимни музикални вечери – проф. Иван Спасов“

pazardzhik

Откриването на най-голямото музикално събитие в Пазарджик е на 23 януари в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ и по традиция ще започне с изпълнение на Българска рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров. Това съобщиха за БТА от общинската администрация. В първата фестивална вечер симфоничниният оркестър на Пазарджик и смесеният хор на БНР под диригентството на Григор Паликаров ще изпълнят също Симфония номер 9 от Лудвиг ван Бетовен по повод 250 години от рождението на композитора. В програмата като солисти участват още Габриела Георгиева, Гергана Русекова, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров. Годишнината на Бетовен ще бъде отбелязана още с изпълнения на Симфония номер 4, с която ще бъде закрит музикалния форум, и „Шест вариации“- в третата фестивална вечер.
Във втората вечер струнен квартет „Фрош“ ще представи пред публиката произведения на Васил Казанджиев, с което ще се отбележат и 85 години от неговото рождение.
Тази година в „Зимни музикални вечери- проф. Иван Спасов“ участват изпълнител и диригент от Русия и Япония.

Източник : / БТА /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!