20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:22, 21 януари 20201min

Грипна ваканция за учениците в няколко града у нас

lekarstva

Расте броят на заболелите от грип у нас .В общините Дупница и Сепарева баня е обявена грипна епидемия от днес. До 27 януари дните за учениците там ще бъдат неучебни. Заради епидемия децата в някои градове в Бургаска и Пловдивска област няма да бъдат на училище до 24 януари. Пред епидемия е област Монтана. Преди няколко дни грипна епидемия беше обявена и в Хисаря. Грипът идва внезапно с остро начало. Бързо набира скорост. Само днес поне 100 проби са постъпили в Националната референтна лаборатория. Пикът се очаква в средата или в края на февруари. По данни на Националния център по заразни и паразитни болести у нас по равно циркулират щамовете Канзас и така нареченият свински грип. Най-много болни има в Смолянска, Бургаска и Пазарджишка област. Тридневна грипна епидемия е обявена в Карнобат и в Сунгурларе. В детските градини се приемат деца след специален медицински филтър. Препоръчително е хората, заразени с грип, да си останат вкъщи и да се изолират, тъй като са източник на вируса и вероятността да заразят околните е голяма.

Източник : / БНТ /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!