26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:27, 6 август 20201min

Удължаване на срокът за предоставяне на „Топъл обяд у дома“ искат от Община Брацигово

bracigovo obshtina

Брацигово. Община Брацигово е подала искане за удължаване на срокът за предоставяне на „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ по целевата програма финансирана от Агенция социално подпомагане, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

По програмата се  осигурява храна в домовете на 50 нуждаещи се от община Брацигово. Допълнително са отпуснати още 3770 лв. от държавния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане. Така общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта  е 12 180 лв. Услугата е стартирала на 1 май тази година и трябваше да приключи 24 юли.

Подкрепата е предназначена за самотно живеещи възрастни над 65 г. – без доходи или с такива под линията на бедност, хора с увреждания и в невъзможност да се самообслужват. В целевите групи попадат и лица, които заради ограниченията във връзка с коронавируса не могат да осигурят прехраната си.

Храната за деня включва супа, основно ястие, хляб, десерт веднъж седмично, и струва 2,50 лева. Тя се доставя ежедневно до дома на потребителите в работни дни. При наличие на икономии, за почивни и празнични дни се раздават сухи пакети или консерви, уточняват от Общината.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!