26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:42, 18 февруари 20201min

Търкането на лотарийни талони от днес е държавен монопол

bileti turkane

От днес лотарийните игри с билети за търкане вече могат да бъдат само държавни. Това стана след влизането в сила на инициираните от „Обединените патриоти“ и прокарани с решаващата подкрепа на ГЕРБ поправки в Закона за хазарта, които днес са обнародвани в „Държавен вестник“. Промените ще се отразят както на играчите, така и на свързаните с лотарията бизнеси. Ето обобщение на най-важните от тях:

От момента на влизането в сила на закона се отнемат лицензите на единствените частни компании за моментните игри – „Национална лотария“ и „Лотария България“, мажоритарен дял в които има обвиненият за 11 престъпления Васил Божков.

Лотарийни билети се продават единствено от Българския спортен тотализатор, а непродадените до момента билети на частните лотарии трябва да бъдат прибрани и унищожени до края на годината.

Къде ще се продават талони

Билети ще се продават само в тото пунктовете или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.

Това означава, че талоните за търкане вече няма да се продават на касите в магазините, а за тях следва да има отделен щанд, на който да стои табела „Лотария“ и продавач на договор с тотализатора. Към момента тотото разчита на 1 553 места за разпространение в цялата страна, две трети от които са на външни контрагенти.

Източник : / https://www.dnevnik.bg/

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!