27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:53, 4 юни 20201min

Съдът окончателно отказа на Мая Манолова да касира местните избори в София

maya manolova

Върховният административен съд окончателно отхвърли жалбата на неуспелия кандидат за кмет на София Мая Манолова (подкрепена от БСП и някои десни) срещу резултата от местния вот миналата година.

На 7 февруари Административният съд в София потвърди резултатите от балотажа на 3 ноември, когато Манолова остана втора с 45.13%, а разликата с избраната за четвърти мандат Йорданка Фандъкова бе малко над 20 хил. гласа. Манолова обжалва решението на съда.

Сега върховните магистрати приемат, че първоинстанционният съд задълбочено е изследвал фактите и е анализирал доказателствата, имащи отношение към делото, и „правилно е приел, че не са налице визираните основания за отмяна на изборните резултати в Столична община“.

При извършената проверка за приложението на Изборния кодекс от Административния съд София-град не се установени визираните от касатора нарушения, се казва в решението на Върховния административен съд. То е окончателно.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!