26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Милка Павлова ще открие своя изложба в месеца на влюбените

milka pavlova

[dropcap]П[/dropcap]ещера.  В ХГ „Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита изложба живопис, енкаустика, акрил и акварел на Милка Рангелова Павлова. Новината съобщи за  Peshtera prim Митка Млячкова- уредник. Откриването ще бъде във вторник 2 февруари от 17:30 часа, уточни Млячкова. 

Милка Рангелова Павлова е родена на 1 юни 1963 година в град Пещера. Над 20 години работи в Детска Градина „Слънчо“ в града ни, в един прекрасен колектив и с любовта на стотици деца във времето… Известен период работи в Германия и точно там…на чужда земя вероятно от носталгия към род и Родина преоткрива изкуството в себе си!

Първоначално започва да рисува с восъчни бои / стил енкаустика /, една рядко срещана стара технология. Но с нейния новаторски усет търси и се доразвива, като започва да рисува живопис с акрилни бои и акварел. Картините са израз на нейната богата душевност и заредени с положителна енергия.

За краткото време в което твори тя открива пет самостоятелни изложби – в Холандия, Германия и България, където се радва на продажби и внимание от страна на ценители на изкуството. В разговорите по време на изложенията много хора в чужбина научават за България и  за Пещера.

Две поредни години Милка Рангелова Павлова със свои картини взема участие и в Годишната Коледна Изложба в галерия „Проф. Веселин Стайков“ съвместно с художниците от Пещера.

През 2018 година взема участие в Електронна Изложба на международен фестивал състоял се в Посолството на България в Гърция, под егидата на ЮНЕСКО, Председателството на България в ЕС и Министерството на Земеделието под надслов „С АРОМАТ НА РОЗА“.За своето участие получава грамота от ЮНЕСКО.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!