20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Милка Павлова представя живопис, енкаустика, акрил и акварел

izlozhba milka pavlova

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Феерия от багри, прекрасни картини, завладяващо преживяване. Така приятели и почитатели на изобразителното изкуство определиха откриването на изложбата на Милка Павлова. Изложбата откри зам.-кметът на община Пещера Елена Рядкова. Живопис, енкаустика, акрил и акварел са техниките, които присъстват в 89 от платната на пещерската художничка.

Първоначално Милка започва да рисува с восъчни бои / стил енкаустика /, една рядко срещана стара технология. Но с нейния новаторски усет търси и се доразвива, като започва да рисува живопис с акрилни бои и акварел.

Картините са израз на нейната богата душевност и заредени с положителна енергия.

Милка Рангелова Павлова е родена на 1 юни 1963 година в град Пещера. Над 20 години работи в Детска Градина „Слънчо“ в града ни, в един прекрасен колектив и с любовта на стотици деца във времето… Известен период работи в Германия и точно там…на чужда земя вероятно от носталгия към род и Родина преоткрива изкуството в себе си.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 13.02.2021г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!