26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:36, 24 октомври 20201min

Мария Димитрова Иванова – „О“ като Образование и Обич

marya ivanova

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Образование е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.

Алберт Айнщайн

Мария Димитрова Иванова е родена на 5 юли 1930г. във Велинград. Завършва средно образование в родния си град, а след това и подготвителен курс като начален учител. Започва своя педагогически стаж като начален учител в с. Церово (Пазарджишко), а в последствие и в с. Козарско , където се запознава с бъдещия си съпруг, също учител.

Тя е назначена за базов учител в Начално училище „Иван Вазов“ /със сегашно наименование „Михаил Каролиди“ /в град Пещера. Тук тя се доказва като истински обичан, ценен и уважаван учител, който всеотдайно се раздава за малките ученици. На нея ръководството на училището поверява десетки изнесени уроци пред обществени и училищни институции. С нея първолаците с трепет откриват първите букви и рисуват първите числа.

Житейският й път свършва на 25 септември 2013г. в Пещера, но добрите учители не си отиват. Те остават вградени в младостта и паметта на своите ученици, а благодарността към тях е пътят им към вечността.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!