27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:23, 26 януари 20201min

Купувам фейсбук профил ???

spam

Най-новият феномен в интернет е продажбата на профили и цели страници в социалната мрежа.

Здравейте,със сигурност има хора които на времето са регистрирали повече от един профил тези профили не са им нужни или пък не ги използват изобщо. Ако имате такива профили – мога да ги закупя.
Профилите трабва да бъдат най малко на 2-3г
В последствие те ще се използват в рекламни цели спроменени имена и снимки.
Цена 10лв
Ако сте си харесали някоето растение от профила ми може да ви намалим сумата с 10лв
Ще ви бъде платено по еконт след преглед на профила.
Профилът ако не бъде закрит до 1-2 седмици ви изращам парите.

И така стигаме до позната ситуация, на която може би не сте обърнали внимание. От приятел във фейсбук, който дори не си виждал наживо, започваш да получаваш редовни съобщения. Ако си припомните, ще се окаже, че сте приели „приятелство“ от абсолютно непознат преди време. С него не сте имали и един общ приятел.
Към съобщенията са прикрепени линкове за всевъзможни сайтове – от такива за продажба на виагра до лаптопи.
Хитри предприемачи създават фалшиви профили, с които зарибяват последователи. Най-лесно се продават т.нар, женски профили, защото събират много мъже „приятели“.
Предприемчивият“бизнесмен“ взема снимка на младо, красиво момиче и я слага на профила. Пуска още една-две за цвят. Те трябва да са на същото момиче или поне да прилича максимално на нея.
В мъжките профили също се набляга на външния вид, защото сексът продава най-добре.
След като профилът събере няколко хиляди „приятели“, се обявява за продажба.
Това е нов вид реклама, казва Любомир Аламанов от агенция АПРА. Той пусна в профила си във фейсбук статия на Борис Луканов, която предупреждава за набиращия скорост бизнес.
Какъв е интересът на купувача? Всички тези потребители ще получават рекламни съобщения от въпросния профил. Тук, разбира се, има риск след второто или третото поне половината приятели да изтрият профила от списъка си. Затова и цените не са особено скъпи. Вървят около 25-30 лв. за около 1500-2000 приятели в тях. Тоест по около 1 стотинка на човек. Но се продават и за по 15 лв.
Важно е каква националност са. Тоест кой ще получава рекламните съобщения, защото търговията върви по-добре с международни компании. Добре е и профилът да не е „наказван“ от администраторите на фейсбук за разпространение на спам, обиди или други гафове, които намаляват интереса към него. Ако пък съществува от по-дълго време, направо си е находка.
Как става продажбата?
Обикновено чрез форумите на сайтове, посветени на онлайн търговията. Обявите се пускат и започва наддаване.
Другият модерен вариант за търговия със съдържание от фейсбук е да се продават фен страници.
Или да се „дават под наем“. Тоест да се купува изпращане на количество съобщения, а не цялата страница.
„Здравейте, предлагам публикуване на рекламни линкове във фейсбук страница с над 107 000 почитатели, постовете правят по 290 000 преглеждания.
Най-популярни са онези със забавно съдържание -вицове, смешни снимки и т.н.
В друга дискусия очевидно по-напреднал маркетинг експерт с никнейм FB_MARKETING пояснява: „Истинските специалисти първо ще те попитат как се казва страницата и въз основа на това се изчислява колко процента от потребителите ще имат интерес. И куп други неща за събирането на качествени потребители, които ще купуват, а няма да си чешат езиците.“
Прекаляването със спама и играта по нервите на „приятелите“ води и до още нещо – „докладване за некоректност“. И така администраторите от фейсбук забраняват ползването на профила за период от време. Или направо го трият при системно досаждане.
Друга кукичка са страници на известни хора., които събират последователи . После започват да пристигат рекламните съобщения. Те понякога идват под формата на директна реклама. Но по-напредналите играчи знаят, че най-добре е да сложат малък рекламен линк под всеки пост. Тоест дори да пишат колко е хубаво времето или „видяхте ли обувките на Кейт Бланшет на оскарите?“, отдолу да се появява мъничък линк с реклама на каквото се сетите – от СПА процедури до автомобилни гуми.
Как да разпознаем спамърите?
Няколко са сигурните знаци:
• Първо – виждате, че нямате никакви общи приятели. Не е възможно човек, когото познавате, да не познава нито един от другите ви приятели.
• Второ – почти цялата последна активност на потребителя е да се сприятелява с други потребители.
• Трето – няма никаква основна информация (Basic Information) – нито роден град, нито училище или университет.
• И четвърто – снимките на сладкото девойче са само две или три в целия й профил. Другото са я рисунки, я пасторални пейзажи.
Така че най-вероятно готиното момиче, което ви предлага приятелство, е дебела маркетингова акула, която иска да ви открадне личната информация. Е, или поне е досаден спамър.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!