29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Фейсбук ще следи за фалшиви новини в България

facebook

[dropcap]Ф[/dropcap]ейсбук ще следи България и Унгария за фалшиви новини, като всяка страна ще има по един представител журналист, който да проверява, маркира и отсява неверните публикации, предаде бТВ.

Програмата за проверки е под егидата на Франс прес, а местните представители ще разполагат с ресурси, както на Франс прес, така и на фейсбук.

Представителите на България и Унгария трябва да спазват определени правила при работата си като прозрачност на финансирането и методологията и безпристрастна оценка на фактите. Журналистите ще преминат през сертификация на института „Пойнтър“, която се подновява всяка година.

Правилата на Фейсбук не позволяват проверка на пряка реч на политическа фигура, уточняват от компанията. Ще се проверя цялата информация за изборите, а когато тя е фалшива или невярна – ще бъде маркирана и/или ограничавана.

От фейсбук уточняват, че ако политик се опита да сподели новина, която вече е маркирана като фалшива, няма да може да го направи.

„Борбата с фалшивите новини е отговорност, която приемаме сериозно. Непрекъснато работим в посока да ограничим разпространението на неверните данни на платформата ни“, каза ръководителят на отдел „Обществени политики“ за Полша, Прибалтика, Румъния и България Якоб Туровски.

Фокусът е върху откриването и справянето с фалшиво съдържание, както и откровени измами, които не са базират на никакви факти. Фейсбук премахва акаунти и съдържание, които нарушават стандартите на социалната мрежа.

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!