26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:29, 7 май 20201min

Доставят хлорохин във всички болници в страната

KOOOVID

Лекарството хлорохин ще бъде доставено в цялата страна и ще е на разположение на медиците. Това стана ясно при посещението днес при посещението на премиера Бойко Борисов в Националния център по заразни и паразитни болести. С него бяха шефът на Националния оперативен щаб – генерал-майор Венцислав Мутафчийски, и директорът на „Пирогов” – професор Асен Балтов. „Не само в София, а да се достави още днес в цялата страна, имаме достатъчно транспорт”, нареди Борисов. Той се поинтересува дали лекарите знаят как да работят с това лекарство. „На лекарите в страната ще бъдат дадени и точни указания как точно да използват продукта. Има разработени протоколи за използване на лекарството“, отбеляза ген. Мутафчийски.

Професор Тодор Кантарджиев сподели, че с това лекарство ще се повиши самочувствието на лекарите, че ще могат да помогнат на пациентите, като медиците знаят как да боравят с него.

„Само в това складче с нашите и с дарените лекарства можем да покрием над 20 000 пациенти”, остана доволен премиерът.

Произведената у нас партида  за лечение на около 2500 пациенти в болнична обстановка. Една опаковка еот 100 грама и стига за лечение на 10 пациенти. Направени са 244 опаковки, но има и много дарения от други държави към Министерството на здравеопазването.

Мутафчийски отбеляза, че успехът с това лекарство е безспорен. „Поради това, че не се вижда ясен хоризонт на приключване на тази пандемия в световен мащаб, това ни дава възможност за още по-голяма самостоятелност в страната, за да се справим с този проблем. Както и със защитните облекла и всички останали неща, които се направиха“, посочи той.

Източник : / https://www.kmeta.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!