29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Спас Ташев: Страната ни е твърде пасивна за Северна Македония

spas tashev

Темата за Северна Македония да бъде надпартийна с обществен консенсус,но страната ни е твърде пасивна по въпроса

[dropcap]Т[/dropcap]ова заяви доц. Спас Ташев от Института за изследване на обществата и човека (ИИНЧ) при БАН в предаването „Денят ON AIR“.

Очаквам позитивни сигнали по отношение на България. Избягва се конфликтната точка, един опит за демонстриране на воля за добър диалог. И това, че ще пътуват с наш самолет, е символично – водещата роля на България в този процес. Грешката на България, е че е пасивна„, отбеляза Ташев.

Той е убеден, чев наши дни в нашата съседка има ясен фронт срещу страната ни.

Той беше организиран от Скопие, македонския външен министър и премиер, които предприеха обиколка, и беше ясно, че е срещу България. До днес на обяд Заев повтаряше като папагал, че България отричала македонската идентичност. Само, че след срещата на еврокомисаря по разширяване, Заев направи друго изказване – че може да се намери решение с България за идентичността“, посочи Ташев.

Той коментира и изказването на македонския премиер Зоран Заев: „Всички идват от маймуни, само ние от българите„. „Беше много провокативно. Той призова и българския президент да демонстрира европейско поведение – това е обида. Той е бил наясно, че неговият въшнополитически натиск няма да окаже влияние и това е една подготовка на гражданите в Македония, че поне до лятото напредък няма да има и преговорите за членство са една илюзия„, коментира още той.

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!