27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е Световният ден на радиото

studio radio
[dropcap]Д[/dropcap]нес е Световният ден на радиото. На тази дата през 1946 година за първи път „гласът“ на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН. Днес, по инициатива на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е приета и се отбелязва в цял свят като Денят на радиото. Световния ден на Радио има за цел да се повиши информираността за значението на радио, насърчаване на лицата, отговорни за взимането на решения за предоставяне на достъп до информация чрез радио и подобряване на работата в мрежа и международното сътрудничество между радио- и телевизионни оператори.

Според Международния съюз за далекосъобщения, 75% от домакинствата в развиващите се страни притежават най-малко един радиоприемник.

„Свободното, независимо и плуралистично радио е съществено за здравите общества и жизнено важно за насърчаване на човешките права и основните свободи”. Това беше казала през 2013 година, като генерален директор на ЮНЕСКО, Ирина Бокова, в послание за първия Световен ден на радиото.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!