29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е Световният ден на животните

zhivotni

Датата е избрана и заради католическия празник, посветен на Свети Франциск – покровител на животните

[dropcap]Р[/dropcap]ешение за отбелязването му е взето през 1931 г. на международния конгрес на Движението за защита на природата във Флоренция, Италия. Денят насочва вниманието на хората по света към бедстващото състояние на животинския свят на нашата планета.

Целта на Световния ден на животните е да се подобри отношението към животинските видове по света, като се предостави подкрепа на лица, групи и организации за хуманно отношение към тях.
Снимка : pixabay
По преценка на учените 9% от всички видове изчезват на всеки един милион години. С други думи, между един и пет вида изчезват всяка година. Този темп се е ускорил пет пъти в последните десетилетия. Някои изследователи смятат, че е в ход шестото масово измиране на видовете, а последното е било преди 66 милиона години, когато са измрели динозаврите.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!