26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:12, 17 ноември 20201min

Джокович е против петсетовите мачове в Големия шлем

novak dzhokovich

Световният номер едно в тениса Новак Джокович се изказа за промяна във формата на двубоите при мъжете в турнирите от Големия шлем, които в момента са в три от пет части.

„Аз съм за мачове в два от три сета. Не знам дали може да се промени ситуацията. Ние и така имаме дълъг и наситен сезон, който е най-продължителен от всички спортове. От януари до ноември играем всяка седмица и то повече от по един мач“, коментира 33-годишният сърбин пред официалния сайт на АТР.

„Не виждам нито една причина да се играят петсетови мачове, освен традицията и историята. Младите вече не се интересуват от тенис. Ние трябва да се променим, за да завоюваме нова аудитория. Средната възраст на тенис феновете е 61 години. Трябва да направим нещо по този въпрос. Може да се промени броят на геймовете в сетовете, календара или системата на ранглистата. Защо това не се обсъжда?“, пита Джокович.

Източник : / https://bnr.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!