понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
4 екипа на полицията преследваха пиян шофьор в Пазарджик
Снимка : pixabay

4 екипа на полицията преследваха пиян шофьор в Пазарджик

Случката се разиграла половин час преди полунощ на улица в Пазарджик

Пазарджик. Автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик задържаха пиян шофьор опитам се да избегне полицейска проверка.  Автопатрул подал многократно сигнали за спиране и проверка със стоп палка, със светлинна и звукова сигнализация на водач на лек автомобил „Опел”. Мъжът обаче не се подчинил и вместо да спре натиснал педала на газта.

Последвало преследване, в което си включили дежурните екипи при РУ-Пазарджик. Въпреки следващите го служебни автомобили с пусната светлинна и звукова сигнализация мъжът отказвал да спре, напуснал пределите на града и продължил по посока за съседното село Звъничево.

В резултат на проведените заградителни действия обаче той бил спрян на улица в населеното място. Оказало се, че това е 28-годишен мъж от същото село. Станала ясна и причината да се опита да избегне полицейската проверка. След направената проба с дрегер уредът отчел 2.09 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Беглецът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани две бързи производства.