18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Тази вечер : Рядко срещано небесно зрелище

moon red

Октомврийската суперлуна днес е най-близката до Земята за цялата година и се съчетава с комета в рядко срещано небесно зрелище, съобщи АП.

Третата от четирите суперлуни за годината е на около 357 364 километра от нас, поради което ще изглежда още по-голяма и по-ярка, отколкото през август и септември. Пълнолунието може да се наблюдава в нощта на 17 октомври.

По стечение на космическата съдба в съседство се намира комета. Открита през миналата година, кометата C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) сега се откроява в Северното полукълбо, след като покори звездобройците в Южното полукълбо.

Лунната светлина ще размие част от опашката на кометата, но все пак си струва да я погледнете след залез слънце, каза Бил Кук от НАСА, предаде БТА.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!