18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Да си спомним за Бригита Чолакова

brigita cholakova
На 12 октомври 1933 година се ражда Бригита Чолакова…

Бригита Чолакова е българска телевизионна водеща и журналистка. Баща ѝ е архитект, следвал в Германия, а майка ѝ е германка. Първоначално започва работа като говорителка на Централна гара София.

Кариерата ѝ в телевизията започва със „Златния Орфей“ през 1968 година

 

Бригита се появява на екран на 36 години, и остава в историята с неповторимите си чувство за стил, за разговор, за ефир. Нежна, красива, приятно язвителна и невероятно магнетична, става водеща на телевизионните предавания „ТВ Обектив“, „Пожелахте да видите“, „Телевизията представя“, „Стил“, „ТВ Неделник“ и „Модева ТВ“.

Заради защитата си и застъпничеството си за ген. Атанас Семерджиев като кандидат за вицепрезидент губи работата си в националната телевизия през 1991 година.

Омъжвала се е 3 пъти – за волейболиста Боби Владимиров, Христо Чолаков и барабаниста Божидар Карагьозов. Няма деца.

Бригита Чолакова умира на 65 години от инфаркт на 6 октомври 1999 г.

За нея са създадени документалните филми „Бригита Чолакова – живот като пасианс“ (2000) и „Бригита“ (2024).


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!