18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха изложба на Илия Тончев в галерия „проф. Веселин Стайков“

ilia tonchev- izlozhba 2024

Пещера. В Общинска Художествена Галерия бе открита самостоятелна изложба живопис на Илия Тончев. Авторът подреди в изложбената зала 31 свои платна, близки до живота на българина, които докосват широката публика.

Снимка : peshteraprim

Творчеството на Илия Тончев е добре познато в Пещера, където той се радва на голям брой почитатели и ценители на неговото изкуство. За да уважат своя съгражданин, тук пристигнаха Васил Филев- председател на местния парламент, Галина Стоянова- секретар на Община Пещера, служители в местната администрация, майстори и любители на изкуството, граждани.

Снимка : peshteraprim

Трябва да използваме всеки повод да изказваме нашите благодарност и респект, към всичко, което прави Илия“, заяви при откриването Галина Стоянова. Тя подчерта, че авторски творби на художника са собственост на престижни държавни и частни колекции в страната и чужбина. „Винаги е празник, когато се случва такова събитие в нашия град. Палитра от цвят, форма, геометрия, лична философия и преживяване, радват и топлят, сгряват и ни карат да се гордеем„, сподели още Стоянова.

Снимка : peshteraprim

Благодарност за вниманието и подкрепата от всички присъстващи изказа авторът на изложбата. Тончев използва случая да  благодари на Община Пещера за достъпни за посетители пространства в галерията, където художниците могат да покажат своите достижения.

Снимка : peshteraprim

Откриването на изложбата на Илия бе съпроводено с музика. Поздрав за твореца и присъстващите бяха изпълненията на Венера Узбекова Бранкова от най-големият град в Казахстан Алма Ата. Тя изпълни популярни песни на Андреа Бочели на ханграф. Инструментът наподобява летяща чиния, има странен и необичаен звук. Тонът е мек и топъл с метален тембър и дълго отзвучаване. За първи път е представен в публичното пространство на голямото търговско изложение „Musikmesse Frankfurt“ през 2001 г.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!