18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Две отсечки в района на Пещера и Батак ремонтират ударно от „Европейски пътища“

remont put- peshtera-plovdiv

Пещера. Две прави в региона на Пещера се обновяват стремително от „ Европейски пътища “ – компанията, която поддържа пътищата в региона на областите Пловдив и Пазарджик. Отсечките са с обща дължина от 15 км на територията  на общините Пещера и Батак.  5 км от тях стартират от разклона за Брацигово към град Пещера по основния път Пещера – Пловдив, а другите 10 км стартират от разклона за Фотиново на пътя Пещера – Батак.

По трасето се прави изчистване на габаритите на пътя от шубраци, дървета и несъответствуващи земни маси. С цел обезопасяване на пътните платна се поставят защитни мрежи по скатовете. На места са построени и подпорни стени.

Междувременно се раздробява съществуващата компрометирана настилка и се донасипва с трошен камък, с цел да се реализира нужната носимоспособност на настилката. След това ще се положат два пласта нов асфалт.

„ Ремонтът е част от регулярното възобновяване на пътната мрежа в региона, което компанията ни прави интензивно през лятото и есента. […] До края на този месец ще приключим правите в региона на Пещера. Пътищата изискват непрекъснато поддържане и съответна професионална експертиза при ремонта им. Работим в тясна съгласуваност с Общините  и благодарим на пътуващите за проявеното схващане и самообладание “, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища “.

 

 

 

 

Източник : / https://trud.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!