18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Уникален конкурс за домашни любимци зарадва пещерци

nay-krasiv lyubimec.............

Пещера. Малки и големи представители на кучешкия род, котки, папагалчета, морско свинче, пъдпъдък, кокошка и костенурка бяха участниците в конкурса „Най-красив домашен любимец“.

Снимка : peshteraprim
64 деца доведоха своите питомци, за да ги покажат и да се борят за награда

Жури на конкурса бяха собствениците на ветеринарния център – д-р Петя Липчева и д-р Ремзи Асанов, които бяха поставени пред изключително сложната задача да изберат най-добре гледаните и изглеждащи представители на фауната.

Снимка : peshteraprim

Участващите домашни любимци бяха разделени на четири категории – „Големи кучета“, „Малки кучета“, „Котки“ и „Зайчета, птици и екзотични животни „.

Снимка : peshteraprim
Най-голям интерес у публиката предизвика домашната кокошка – Каролина
Снимка : peshteraprim
Децата демонстрираха походката на своите любимци в празния басейн, а гальовните котки бяха прибрани в кафези, за да не влязат в открит конфликт с кучетата. Въпреки това не липсваха и подобни емоции, котаракът Томас, направи множество опити да напусне клетката си, в резултат на това си нарани нослето и се наложи д-р Асанов да оказва първа медицинска помощ. След дефилето на големите и малки кученца се състоя и преглед на котките, а малко по-късно на зайчетата, птиците и костенурката.
Снимка : peshteraprim
Огромен интерес предизвика и пъдпъдъчето Скокльо, което се оказа излюпено от гълъб в домашни условия. Над три часа продължи забавлението, по време на което се проведе и анкета сред зрителите за това кой е най-атрактивният домашен любимец. Всяко дете от публиката и участниците получи като подарък от „Биовет“ – палачинка с шоколад, чаша натурален сок и сладолед. За публиката бе организирана и викторина, която донесе по пет топки, пет федербала и четири спортни шапки на децата, които отговориха правилно на въпросите свързани с учебния им материал по „Човек и природа“.
Снимка : peshteraprim
„С умелото участие на водещите Златка Златанова и Димитър Насков, а на моменти и от семейството ветеринарни лекари се получи много приятен празник“, коментираха майки придружили децата си. Всички награди, които получиха участниците също са закупени от „Биовет“ АД.
Снимка : peshteraprim
В крайна сметка първото място в категорията за големи кучета спечели Боряна Тодорова с куче Айрън. Втори са Антон Млечков и кучето му Ниро, а трети е Георги Връбчев с Кая.При малките кученца на първо място е Арчи със собственик Стела Попова, втори е Майки на близнаците Пейо и Борислав Мерджанови, а трета е Бени на Йоана Несторова. При котките – първа се класира Орео, кръстена на небезизвестната бисквитка, със собственик Симона Маджарова, втора е Мел на Мелек Бабеклиева, трети е Бруно на Мария Цветкова, а на четвърто място се класира Томи на Георги Ахчийски.
Снимка : peshteraprim
При зайчетата на първо място е Бъни на Деян Туков, следван от Рижко и Синеочко на Стоян Антонов, а на трето място се класираха папагалчетата – Пако и Леонардо на братчетата Ангел и Божин Шопови. Поощрителни награди получиха Максимилиян с малка водна костенурка, Симона Масларова и пъдпъдъчето Скокльо, Иван Христов за синята рибка Блу, Петър Ташев и неговите папагалчета.  Ивона и куче Роки взеха наградата за „Най-малък участник“, Иван Николов и куче Алекс спечелиха „Наградата за най-красив участник“, куче Даки пък спечели наградата за най-дълги уши.
Снимка : peshteraprim
Наградата на публиката безапелационно спечели Йордан Анев и кокошката Каролина
Снимка : peshteraprim
Наградите връчиха д-р Петя Липчева и д-р Ремзи Асанов, които благодариха на „Биовет“ АД, че са станали част от конкурса. Той бе уважен и от Силвия Връбчева – началник на отдел ОКМСД и Диана Балканджиева – главен експерт „Образование“ към Община Пещера.
Снимка : peshteraprim
Над сто и петдесет деца и възрастни се събраха в петъчния следобед за да станат свидетели на провеждането на първия конкурс „Най-красив домашен любимец“, който се състоя в плувен комплекс „Плажа“ в гр. Пещера. Събитието бе финансирано и проведено изцяло от „Биовет“ АД, като е първото в града.  
Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!