19 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов : Бъдете отворени за предизвикателствата и даровете на новата учебна 2024 / 2025 година!

gimnazya 15 09 2024 su sv kl ohridski..л..

Пещера. Първият учебен ден в СУ „Св. Кл. Охридски“ премина под знака на положителните емоции, весело настроение и трепетни вълнения. В духа на традицията, спазвана от години, ученици, учители, родители и гости на празника посрещнаха училищното знаме и под звуците на Химна развяха знамето на България.

Снимка : peshteraprim

Дворът на школото трудно побра присъстващите в този специален ден – най-вълнуващ за първолаците, които пристъпват прага за първи път. Най-българското стихотворение „Аз съм българче“ рецитира Анастасия Младенова 1 . клас.

Снимка : peshteraprim

Гости на гимназията тази година бяха Йордан Младенов- кмет на община Пещера, Венелина Колева-председател на Обществения съвет на училището, Магдалена Гавазова, Николай Рядков, Петър Тасев и Реджеп Бозов- бивши възпитаници,родители и дарители на учебното заведение.

Снимка : peshteraprim

За 15 септември- ден на новото начало, за словото на учителите и смисълът на образованието говори Павлинка Шопова- Начкова- директор на Гимназията. Тя приветства своите гости и подчерта, че тази година е по-различна. „В сградата продължават ремонтните дейности, с които ще осигурим нова и комфортна учебна среда. Тук е момента да благодаря на г-н Младенов и администрацията за съпричастността и подкрепата, защото подобрението на материалната база се случва благодарение на упоритите им усилия.“

Снимка : peshteraprim

Директорката поздрави първокласниците, учениците, своите колеги и родителите и се пожела да има мир, разбирателство, партньорство в благородния, но труден процес на образованието и възпитанието на младите хора.

Снимка : peshteraprim

„Щастлив съм, че за поредна година съм тук. В този специален ден, изпълнен с традиция и духовност, с радост и усмивки, отново виждаме грейналите в очакване лица на нашите деца. Бъдете усърдни в учението и ненаситни за нови знания! С труд и упоритост се стремете да преоткривате и опознавате света около вас, покорявайки все нови върхове… Пожелавам вдъхновение, целеустременост и ентусиазъм, за да разпръсквате светлината на знанието около себе си и с нея да озарявате нашето бъдеще!“, каза в обръщението си към присъстващите Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

По повод откриването на учебната година, училището получи поздравителни адреси от държавни, общински и областни институции, учреждения и организации. Елия Аврамова, Ангел Кръстев и Виктория Костадинова, Даная Бабова, Надя Йорданова и Виктория Гънева поздравиха със стихове своите съученици и преподаватели. За доброто настроение с подходящи изпълнения поздрав отправиха Петя Мървакова и деца от Гимназията.

Снимка : peshteraprim

Прозвуча училищният звънец, който прикани учениците да влязат в новите си кабинети. Всички си пожелаха година изпълнена с успехи, богата на нови приятелства и незабравими победи, щастлива, здрава и благодатна за учениците, техните родители и учители.

На добър час !

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!