20 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:30, 13 септември 20241min

Кметът на Община Пещера е притеснен след проведена среща с преподаватели, служители и родители от ОУ „П.Р.Славейков“

ou p r slaveykov

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов е провел среща с преподаватели и служители в ОУ „П.Р.Славейков“. Повод за поканата към градоначалника е резултатът от проведения от РУО- Пазарджик конкурс за Директор на пещерското школо.

В разговорите си, учителският колектив е изразил силно безпокойство и тревога от конкурсните резултати. Според тях, досегашният директор Митка Кавлакова е класирана на второ място.

Кавлакова е била временно изпълняващ длъжността директор на Основно училище „П.Р. Славейков“ през последната учебна година. През това време е успяла да изгради сплотен екип, подобрила е материалната база, реализирала е за първи път план-прием в първите и петите класове с по две паралелки.

Колегите й са изразили силно безпокойство по отношение на обективността при направения избор от конкурсната комисия на РУО. Подкрепата си към досегашната директорка са изразили и родителите на възпитаниците в училището.

Снимка : Архив
peshteraprim

Митка Кавлакова е дългогодишен учител в училището, уважавана от родители, влагаща амбиция, отговорност и грижа в работата си. Пряко познавам работата й от последната година, в която бяха оборудвани и изцяло обновени 5 класни стаи в начален етап и снабден с нови компютърни конфигурации кабинет по информационни технологии. По одобрен проект на училището предстои обновяване на 3 кабинета, подмяна на старо оборудване в кабинета по изобразително изкуство и полагане на нова подова настилка във физкултурния салон на училището.“ Позицията си към създаденото напрежение е на Йордан Младенов, качена в социалната мрежа:

Подкрепям категоричността на целия екип на г-жа Кавлакова, за това институцията да продължи да се развива в поетата посока, както и да се надграждат постигнатите резултати от нейния ръководител. Създадената атмосфера за работа с ученици и родители в подкрепяща и позитивна среда трябва да бъде съхранена, за да продължат да се обучават и възпитават децата на община Пещера в модерна институция.„, категоричен е Младенов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!